donderdag 1 januari 2015

Gelukkig 2015, Oliebollentocht 2014 in Nijmegen

Het is alweer 1 januari, dus het jaartal is alweer versprongen van 2014 naar 2015, waar blijft de tijd hoor je regelmatig om je heen, de dagen lengen alweer, dus voor je het weet is het voorjaar en zijn er weer allerlei activiteiten om je heen.


Maar goed, een ieder die het leest een geweldig goed, gezegend en voorspoedig 2015 toegewenst op allerlei gebied vanuit Lattropia. :-))


Oliebollentocht 2014
Kleur blaauw is goed vertegenwoordigd.
Afgelopen zondag de Oliebollentocht 2014 gereden in Nijmegen en heb daar aardig van genoten, eerst met de fiets in de aanhanger naar Dieren, waar de LOL club samenkomt en hier stond de koffie klaar. In de auto had ik al aardig wat water gedronken, want ondanks de kou tijdens het rijden van Boekelo was ik toch aardig wat vocht kwijt geraakt. Dit was ook wel te zien aan de weegschaal s'morgens.

Tijdens de koffie kennisgemaakt met de vaste LOL rijders,het is een gezellig clubje die elkaar aardig goed kent. Om half negen was het fietsen en de afstand 40 km moet de doen zijn in 1,5 uur leek me, maar daar kwam niks van terecht, vooral doordat de sneeuw van de vorige dag behoorlijk aangevroren is, tjonge was is het dan aanpassen geblazen, je stuitert aardig de fiets uit, en meer dan 10 km snelheid zit er dan echt niet in, ook zijn we complete ijsbanen op het fietspad tegengekomen.
Niet alle fietspaden zijn geveegd, gestrooid, gewoon omdat je er niet met een auto of trekker kunt komen. en dan liggen er verschillen richels, waar je maar bij moet afwachten hoe de fiets daarop reageert,
Eentje van de LOL gangers heeft hiervan lijfelijk de gevolgen ondervonden want de fiets ging schuiven op een richel, rollen en draaien.  Met het gevolg dat hij tijdens de Oliebollentocht niet meereed.

We zijn om kwart voor 11 aanwezig, en we kunnen nog net koffie drinken en een sanitaire stop doen voor we weer de fiets in moeten om de tocht te rijden samen met 80 andere velomobiel rijders.
Er is al veel geschreven door meerdere mensen, zodat een kleine samenvatting voldoende is, de tocht kenmerkt zich door schone wegen die geen problemen geven, tot fietspaden die complete ijsbanen zijn. Ook rijdt ik een poosje achter de voorrijder waarbij de stukjes ijs meters wegspringen op het moment dat hij erover rijdt. Wel een mooi gezicht.

De koffie en appelpunt smaken goed en na 2 uur gaan we naar Berg en Dal waar we klimmen en dalend weer naar Nijmegen terug rijden voor het gezamenlijke foto moment bij de Casino, alleen het is slecht te organiseren met zoveel versplintering tijdens het terugrijden.

De oliebollen smaken goed, en er zijn veel mensen die me aanspreken met Peter Ovaal, dus die (bij)naam is aardig bekend geraakt in de ligfietswereld. Ook zijn er vragen van mensen over de Rotor ovale tandwielen en ook het pas afgeleverd dakframe is onderwerp van discussie.
Ook worden er gelijk plannen voor 2015 besproken en ervaringen daarover uitgewisseld.

Opeens staan de LOL mannen naast me, want ze pakken op en gaan terug, dus ik gelijk mee.
De terugreis is iets korter dan de heenreis maar neemt toch 2 uur in beslag.

In Dieren ga ik samen met Wim nog ff wat koffie drinken bij onze gastheer "Mooi geel is niet lelijk". Hierna is het weer opladen en met de auto naar huis rijden.
Al met al een weekend met iets meer dan 400 km in koud, winderig weer met natte sneeuw.
Het hele najaar woon werk verkeer gereden, maar deze 2 dagen geven later meer reparatie aan de fiets dan 4 maanden daarvoor, tellerkabel doorgesleten, remlichten blijven branden, en banden plakken, waarvan 1tje niet lek bleek :-((
Maar goed, er zijn ergere dingen.
Saluut.

1 opmerking:

  1. Hoi Peter,

    Ook voor jullie een gezond en gelukkig 2015 toegewenst!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen