dinsdag 21 oktober 2014

Op locatie,

Mooi op het water, toch nog frisjes.
Afgelopen weekend een klus op locatie gedaan in Sneek. Tja, vroeger ben ik werkzaam geweest als service-monteur. Dus in die functie was ik ook altijd op locatie van de klant aan het werk. Het heeft toch wel wat.
Je hebt nooit alles bij je, en toch moet je de klus klaren, en dan geeft het ook wel voldoening als het weer gelukt is. Zo ook nu.
Op de vraag, kun je de Rotor tandwielen ook bij mij monteren, zeg je "tuurlijk Ben, geen probleem", de boel ingeladen en hup erheen. Uiteraard deze klus mooi gecombineerd met een bezoek en een vaartochtje door Sneek en IJlst, tjonge dan is Friesland toch wel mooi, zo vanaf het water.:-))

Al met al duurde het varen wat langer, hierdoor werd het donker tijdens het monteren, maar niet getreurd het was afgelopen zaterdag verbazend mooi weer, met zachte temperaturen, zodat dit geen probleem was.
Dat ziet er goed uit.
Uiteraard is de voldoening des te groter als de eigenaar na een proefritje terug komt en één dikke vette duim opsteekt. Tjonge, dit fietst echt anders, is zijn eerste opmerking.

Vandaag een whats upje met de tekst, ""Niet eerder zo heerlijk gefietst!! En later geen last van de spieren, Super."

Dat deze tandwielen een snelheids winst opleveren bij gebruik is mooi meegenomen, maar niet bij iedereen is dat de praktijk, maar wat ik veel vaker hoor is dat het veel lekkerder fietst en makkelijker optrekt. En kijk daar zit de grootste winst voor velomobielrijder, de meeste gebruiken de velomobiel niet als racemonster, maar als forensen fiets, en draaien daar veel kilometers mee.

En dan zijn deze eigenschappen van een grotere waarde dan een paar kilometer sneller, of eerder op bestemming. Comfort en ontspanning is dan van een grotere waarde.

Voor de rest, de gewone woon en werk tochtjes en wachten op de brevetten die volgend jaar gereden moeten worden om weer PBP te rijden. In december de oliebollentocht, ik denk dat ik maar aansluit bij de jongens uit Zutphen als ik erheen ga.
Saluut.


2 opmerkingen:

  1. Leuk, je bent welkom.

    Misschien kom ik voor die tijd nog een keer langs voor een setje ovalen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker leuk, als je met ons meerijdt!

    BeantwoordenVerwijderen