dinsdag 27 oktober 2015

Vakantie Zuid Afrika

s'morgens om half zeven op safari, afzien :-))
We zijn alweer 1.5 week terug, maar al de belevenissen zijn nog niet geland:-))
De eerste week namen we deel aan een conferentie van NCMI, dat is de organisatie waarbij we als kerkelijke gemeente aangesloten zijn. Deze organisatie bestaat nu 35 jaar en vandaar de conferentie, een hele belevenis met 4500 mensen en vele goede sprekers. De opening was op maandagavond met een concert van de lead zanger Martin Smit van de groep Delirious.

Wat me erg aansprak was het verhaal/getuigenis van Angus Buchan, hij vertelde wat hij dagelijks beleefde met God en zijn leven is verfilmd met de film "Faith like Potatoes",  Erg indrukwekkend, hij organiseert elk jaar een 3 daagse mannenconferentie op zijn Farm, en daar komen dan meer dan 300.000 mannen bij elkaar. Mega groot.

Veel makke lammeren boven op een jeep.
Na 4 dagen conferentie zijn we 7 dagen op safari geweest in verschillende gebieden ten oosten van Johannesburg, waaronder het Krugerpark. Erg mooi om de big 5 te zien, alleen het luipaard was erg lui, want die hebben we niet gezien:-))

Landhuis waar we gelogeerd hebben voor 2 nachten.
De cultuur, weer en omstandigheden zijn toch heel anders dan hier, ik zou er wel willen wonen, bijna 10 maanden mooi weer, en bijna geen kou in de winter. Alleen dat alle huizen een kasteel muur ter beveiliging moeten hebben, dat is me niks. Het lijkt wel of iedereen zijn eigen concentratiekamp heeft. Tenminste zo lijkt het aan de buitenkant, meters hoge muren met prikkeldraad en pennen.

We hebben erg mooi weer gehad, 2 weken hittegolf, maar door de lage vochtigheidsgraad heb je hier eigenlijk geen last van, alleen na 5 min in de volle zon, dan wil je wel in de schaduw.

Ook het gemak waarmee de mensen leven, en dingen normaal vinden, bijvoorbeeld een volle pick-up back met mensen die naar of van het werk komen, rijden gewoon op de snelweg en zwaaien vriendelijk naar je als je ze passeert. Zou hier niet kunnen.
Eén van de vele vergezichten.
Of een reparatie van een vrachtwagen die half op de snelweg staat, groot kleed ernaast met allerlei spul erop en 5 man eromheen.
Verschil tussen arm en rijk is mega, en je hebt er zowel negers als blanke die bedelen, omdat ze niks meer hebben.

Het tempo waarop een en ander gebeurt en beweegt is ook duidelijk anders dan hier. Wat erg leuk was op een avond uit eten met de hele groep, en ineens wordt er een liedje ingezet en al het personeel begint in polonaise te dansen, we lage in een deuk, geweldig leuk om te zien, en om mee te maken.

Maar goed, nog een keer de vele foto's en filmpjes bekijken en een plekje geven, we zitten weer in het koude kikkerlandje en zijn op zijn holland's druk met de voorbereidingen van de oliebollentocht over 2 maanden.
Saluut.

1 opmerking:

  1. Peter bedankt voor deze kleine inkijk in jullie vakantie, het lijkt me een hele belevenis om Zuid-Afrika te zien!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen