donderdag 1 juli 2021

Wat doe je na 40 jaar.

 

Klaar voor de start.
jl. 7 mei was het 40 jaar terug dat we elkaar het ja woord hebben gegeven, tjonge waar blijft de tijd. 1981, internet bestond nog niet en een mobieltje was al helemaal niet aan de orde. Als je contact zocht met je vriendin, dan hing er in de gang een zwart apparaat met een draaischijf, en wanneer je belde kon
meeluisteren. 😏

Maar goed, tijden veranderen, en nu zijn internet en een mobieltje de gewoonste zaken van de dag.
Maar wat ga je doen op de dag zelf.
Tijdens de mei dagen dit jaar hadden we nog covid beperkingen, dus een feest geven hebben we uitgesteld, maar gezellig met zijn tweeën in een velomobiel is geen probleem.

Dus de stoute schoenen aan en velomobiel gebeld. En die vonden dat dit voor deze gelegenheid wel zeer geschikt. Door omstandigheden kwam het er toch niet van, dus nu deze week.
Voor de aardigheid toch nog wat ballonnen aan de duo quest gehangen en toen was het gaan met die banaan. 

Eerst een blokje om, om te kijken hoe alles werkt, en de trappers op juiste afstand gezet. Het stuur is een tankbesturing, hendel van je af duwen is linksaf en hendel naar je toe trekken is rechtsaf. uiteraard zit de rem aan de besturing vast, en dan is het best nog wel lastig om te sturen en te remmen, vooral als je rechtsaf wilt, want je trekt de hendel naar je toe, maar de remhendel moet je samenknijpen naar de hendel toe. Het duurde dan ook ff voor ik die handigheid onder de knie had. 

Zie ze eens glimlachen.
Maar naar een paar bochten en correcties krijg je het al aardig in de gaten. Je hebt allebei je eigen aandrijving en versnellingen, dus je kunt je eigen gang gaan wat dat betreft. Al met al is het toch wel een brede velomobiel, dus het rechterwiel zat regelmatig in de berm. 
De bedoeling was om op Urk een lunch te nuttigen en dan weer terug naar Dronten, bleek toch nog bijna 30 km enkel reis te zijn met de nodige hoogte meters vanwege de Ketelbrug.

Maar goed, dat lukt met het juiste verzet wel. Uiteraard ben je een uitzonderlijke verschijning met de duo Quest, dus over aanspraak niet te klagen.

Na een lekker broodje op Urk, weer terug naar Dronten waarbij de snelheid zelf boven de 30km kwam. Ja, ja, de "stoker" Grytsje trapte vrolijk mee, en op de terug weg heb ik het roer overgegeven, zodat zij ook de ervaring zou hebben, hoe stuur je met een tankbesturing de duo Quest. Uiteraard de duo Quest zonder schade weer ingeleverd en de mannen en Eva van Velomobiel uitgebreid bedankt voor de mogelijkheid om dit te kunnen beleven.  We hebben genoten.
Foto's zijn gemaakt door Eva.

Nogmaals Velomobiel.nl, bedankt voor de belevenis.


10 opmerkingen:

 1. Proficiat Peter en Grytsje! Tja, de tijd gaat vlug inderdaad, volgend jaar juni zijn wij ook zo ver........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Adriaan, voor ons is het lang rijden naar Dronten, voor jou nog veeeeeeeeel langer.

   Verwijderen
 2. Van harte Peter! Wij zijn binnenkort 50jr getrouwd! Kijken of Marian ook in de duo Quest wil! Nog opknappers gereserveerd? Groeten Kees🐸

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Kees, ja, het komt regelmatig voor dat ze verkocht zijn voordat ze te koop aangeboden worden op internet, het is druk.

   Verwijderen
 3. Wat leuk ! En alsnog van harte gefeliciteerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee! Misschien wel leuker dan een feest. Feesten kan altijd nog.
  Van harte jullie beide. Naast gezond oud worden is samen blijven tegenwoordig ook een hele prestatie. Daar mag best bij stilgestaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk, gefeliciteerd allebei!

  BeantwoordenVerwijderen