woensdag 2 mei 2012

Ongeluk in Oldenzaal

Dinsdagmorgen op weg naar het werk ben ik  aangereden bij het oversteken van een weg in de wijk "de Graven Es".
Ik fiets dan altijd over een fietspad waarbij ik twee wegen moet oversteken die over de rondweg Oldenzaal gaan. Voor me fietste een fietser die overstak, ik zat er vlak achter en nam aan dat er ruimte/geen verkeer was, maar de fietser zei later, "ïk kon er nog net voorlangs".
Dat kon ik dus niet, de auto raakte me vol in de linkerflank, waardoor ik een koprol maakte over de rechterkant van de fiets. Ik belande een 5tal meters verder op mijn zij op de weg alwaar ik uit de fiets ben gekropen. Tijdens de koprol heb ik met mijn hoofd het asfalt geraakt waar voor mijn gevoel een paar krasjes zaten, maar toen ik later in de spiegel keek, er een heel plek zit, het is alleen maar een schaafwond, bijna niet gebloed, alleen mijn ribben aan de linkerkant hebben een geweldige opdonder gehad, meerdere ribben gekneusd.
Politie was snel ter plekke en daarna kwam de ambulance, die na controle aangaf dat mijn ribben nog wel een paar weken last zullen geven. De Quest is er ook niet zonder kleerscheuren af gekomen, op meerdere plekken is de body gescheurd en rondom allemaal krassen, de linker wielkast is ook gescheurd en het dashboardkastje aan de de linkerkant is helemaal kapot.
Ik weet dat je altijd keuzes moet maken voor jezelf, en niet af moet gaan op wat andere mensen doen, en ook dat ik daar puur theoretisch geen voorrang heb, vanwege de haaientanden op het fietspad.

De verkeerssituatie is zo, dat naar links geen enkele zicht is op de brug/weg die je kruist, de struiken staan tot aan de reling van de brug. Dit zorgt voor een erg onveilige verkeerssituatie.
Dit is door mij eind april telefonisch aangekaart bij de gemeente Oldenzaal met het verzoek om de struiken terug te snoeien naar een hoogte waarbij een ligfietser over de struiken kan kijken wat voor meer zicht op de weg geeft, zowel voor automobilist als voor verkeer op het fietspad.
Het vreemde is dat op 3andere gelijke plekken er wel 5 mtr. ruimte is tussen laatste struik en reling, alleen bij deze plek niet.
Dit ook aangegeven bij de gemeente en de gemeente heeft mij vorige week ook een rapport van mijn klacht/verzoek toegestuurd, afgelopen vrijdag zag ik dat alleen de toppen eruit gehaald waren, nou dan maar volgende week weer klagen dacht ik nog.
Nou dat heb ik dus gisteren na het ongeluk gedaan, en heb ze gelijk aansprakelijk gesteld voor het ongeluk,
weet niet of het kan, maar dan weten ze wel dat ik het meen.
Gelukkig heb ik mijn fiets verzekerd, dus dat komt wel goed.
Nu eerst de schade afhandelen en fiets laten repareren.
Saluut

12 opmerkingen:

 1. Sterkte Peter, Nooit leuk om mee te maken.
  Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Cees, nee leuk is anders.
  Gr. Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's niet fraai, toch geluk gehad en veel sterkte
  Gr.Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Peter,
  Da's niet mooi mijn jongen. Als ik lees dat je zo'n vijf meter ben weggeworpen is de schade aan je lijf gelukkig overzienbaar. De fiets komt wel weer in orde.
  Sterkte met het verwerken van de schade aan ego, lijf en goed.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wim,
   Ja, deze keer heeft mijn ego ook schade geleden, was toch wel geschrokken, nu de ribbenkast nog beter.
   Gr. Peter

   Verwijderen
 5. sterkte!we kunnen ook nl gewoon ontgroenen dan kan je altijd zonder kijken door racen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's vervelend, Peter.
  Het zicht vanaf dat fietspad is inderdaad beroerd. Ben daar zelf ook al regelmatig op gok/gehoor overgestoken en dat is tot nog toe altijd goed gegaan.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sake,
   Bedankt voor de info, heb het geval weer aangekaart en 22 mei wordt het in de groep verkeer Oldenzaal besproken met de politie, hoop dat ze er dan wat aan doen.
   Gr. Peter

   Verwijderen
 7. Dag Peter,

  Sterkte met de genezing en het herstel van de fiets , heel verveld.

  Groeten Matthijs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat fietspad is bij mij al jaren een punt om met klem te vermijden. Levens gevaarlijk en bedacht door een rasechte fietshater. Heel veel sterkte met je fiets oplappen. Als ik iets kan doen voor je hoor ik het wel.

  Rode Pioneer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Peter,
  Zo zie je maar dat de regel in het DCT reglement er niet voor niets instaat. Is er geen mogelijkheid om een soort rolbeugel aan je Quest te maken zodat het bijna onmogelijk wordt om met je hoofd tegel het wegdek te komen.

  BeantwoordenVerwijderen