dinsdag 26 februari 2019

Parijs Brest Parijs 2019


Het is gelukt.
De aanmelding is gedaan en we kunnen de brevetten rijden om van de zomer de inschrijving definitief  te maken.
De populariteit van PBP stijgt elke 4 jaar zodanig dat je het jaar voorgaande aan PBP nu ook al brevetten moet rijden om je te kunnen aanmelden.
Aantal deelnemers is normaal ongeveer 6500, dit jaar zijn ze naar 7500 gegaan vanwege de animo tijdens de voorinschrijving.
De verwachting was dat je een 400km brevet in het voorgaande jaar zou moeten rijden om je te kunnen inrijden, ik had per ongeluk alleen een officiële 300km gereden, want ik had Merselo Verona op het programma staan, en verwacht dat dat wel zou lukken, maar zulke ritten zijn geen één twéétje.

Na de inschrijving van degene die 400km gereden hadden heeft de organisatie besloten om het aantal te verhogen naar 7500 waardoor er weer ruimte was, afgelopen zondag zat ik dan ook klaar om 12 uur s'nacht, om in te schrijven.
Nu zijn er nog ongeveer 1000 plekken over voor degene die één 200km brevet gereden hebben, of helemaal geen officieel brevet gereden hebben in 2018.
Verwachting is dat er weinig plekken over zullen zijn voor degene die niet gereden hebben.

Maar misschien gaan ze het aantal nog verhogen.
Zelf heb ik gekozen voor de 90 uur groep die in de namiddag start, de 2 vorige edities elke keer gestart om 5 uur in de ochtend, met het gevolg dat de meute voor je zit, en je terugkomt in de vroege ochtend, en in het donker, niet veel aan, vooral 2015 was ongezellig en koud.
2007 en 2015 deed ik er 3 volle dagen over, 76 en 72 uur, als dat nu weer lukt kom ik terug in de eind van de middag/begin avond. is wat gezelliger, en ik start nu voor de meute uit, dat betekend wel gelijk de nacht in, maar veel rustiger op de, en voldoende slaapgelegenheid op de controleposten.

De stukken die ik de vorige keren in het donker heb gereden, rijdt ik nu overdag, is ook wel aardig.
Planning is om door te rijden naar Brest, daar flink te slapen en dan terug. vorige keren was ik daar na 32 uur fietsen, dus kom daar nu rond middernacht aan.
Maar goed, eerste de brevetten rijden, de 200km zit in de pocket, volgende week zaterdag de 300km van Boekelo.
Saluut.

6 opmerkingen:

 1. Ik moet er niet aan denken, maar ook succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ervaring is, dat je ook niet teveel moet denken tijdens zo'n tocht, gewoon doen.

   Verwijderen
 2. Leuk Peter! Ik zie je in Boekelo dan! Ik ga wel 's ochtends starten met PBP trouwens. Leek me praktischer. 2x overnachten in Loudiac. En evt de laatste nacht lekker slapen tegen middernacht en 's ochtends finishen, ligt eraan of er plek is uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen