zondag 26 juli 2020

Brevet Groningen 400km

Gelukkig is het droog bij de start.
Na de uitdaging van Tom om weer een brevet te rijden, is het brevet van Groningen de eerste die weer gereden gaat worden. Normaal is het 400km brevet een nachtbrevet, maar dit keer is de start om 8 uur s'morgens ipv 8 uur s'avonds. De start is vanuit de organisator zijn huis, vandaar de opstelling buiten, ivm corona. Na de start is het ff zoeken, maar we vinden al snel onze route door Groningen.

Overdag rijdt Tom mooi voorop, en ik volg netjes, volgen is wel makkelijk, want je hoeft niet zo op te letten, alleen maar te volgen. We rijden met de klok mee, dus eerst provincie Groningen, en dan Drente, via de Duitse grens bij Schoonebeek naar Holten.

Vlak voor Ommen begint mijn fiets te wiebelen, het eerste teken van een lekke band. Ik red het net tot de controle, en begin gelijk te wisselen, daarna is er koffie, als we klaar zijn, inpakken en weer door, maar dan heeft Tom zijn lekke band te pakken, we kunnen gelukkig in de wasstraat verwisselen, want het regent aardig. Dus allebei 1 x lek, gelijktijdig eigenlijk.

Laatste aanwijzing.
Hierna naar Holten de Holterberg op, eigenlijk maar een bultje, maar in de afdaling toch nog de 80 km aangetikt. De kruissnelheid ligt rond de 37 km, en ik ben de hele tijd aan het zoeken naar de juiste versnelling, want de cadans waar ik het lekkerste mee fiets kan ik net niet vinden, niet op het midden en niet op het grote blad, of ik trap te zwaar of te licht. Na Holten is het op Zwolle aan, en daarna komen we op bekend terrein, want na Zwolle is de route de route van het 400 km brevet van Zwolle, die we al meerdere keren gereden hebben. Uiteraard ook omdat we beide opgegroeid zijn in de Noordoostpolder en Friesland.

Na Zwolle ga ik op kop en ineens is de balans daar, maar de snelheid is dan wel gelijk 40 of meer. Tom volgt netjes dus we karren lekker door. Door de polder, die ik kan dromen is het naar Lemmer waar ik 13 jaar gewoond heb, en de kinderen geboren zijn. ff bij het huis kijken en dan stempelen bij de Mac. Volgende controle is Leeuwarden en als we binnen zijn komt er een hoosbui over. Ik heb er niks van gemerkt maar het stuk van Leeuwarden naar Groningen  is goed nat.

Na Leeuwarden gaat het grote licht uit, en bij ons aan, Tom houdt niet van nacht rijden daarom doe ik dit stuk voorop. De laatste 60 km gaan er vlot achteraan en om kwart over 11 zijn we terug. 408 km gereden, met een gemiddelde van Strava 30,8, maar de teller van de Quest geeft 32,5 aan gemiddeld. Apart. Later schiet me in de gedachten dat ik tijdens de pauzes Strava aan heb laten staan, en die meet ook de loopbewegingen tijdens de pauze, vandaar het verschil.
Totaal tijd, van 08.10 tot 23.15 is 15.05 uur, bewogen tijd is 12.42 min.
Saluut.

7 opmerkingen:

  1. Mooie rit Peter. Wel grappig dat ik jullie tegenkwam voor mij net na de Ramspolbrug. Ik was even een rondje uitfietsen van de 300 km van de vrijdag ervoor😁. De zaterdag kon ik niet, anders had ik jullie wel getroffen.

    Groeten Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Dirk, ik zei nog tegen Tom, dat was Dirk Drost uit Kampen, waar heb je de 300 gereden dan.

      Verwijderen
    2. Dit was de het 300 brevet vanuit Zwolle van een aantal jaar terug "Het hoge noorden" . Die hebben we ooit in hondeweer gefietst volgens mij. Net niet wegwaaiende racekappen enzo. Met de open ligger wel wat minder snel 😬

      Verwijderen
  2. Het was redelijk vlak deze rit in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen