dinsdag 9 november 2021

200km brevet Dronten.


Op de agenda van Randoneurs Nederland kwam ik dit brevet tegen " Wieden, Friesland, NOP" en omdat dit gebied me erg aanspreekt, ben er geboren en getogen leek het me leuk om mee te doen.

Aldus zo gezegd en gedaan. Vanuit Dronten, Kampen, Genemuiden, Vollenhove, Blokzijl, Tuk, Vledder, Appelscha, Wolvega, Kuinre, Emmeloord, Nagele en Swifterbant weer terug naar Dronten.
Al met al een nette 200km die door gebieden ging waar ik aardig wat herinneringen aan heb.

Appelscha waar ik gewerkt heb, als vertegenwoordiger, Wolvega waar ik 4 jaar op de LTS heb gezeten, vanuit het aldaar gevestigde jongensinternaat. Ik besefte me toen ik erdoor heen reed, dat dat 50 jaar terug is geweest, tjonge wat een lange tijd is dat zeg, nog veel hetzelfde maar ook veel weer anders. Emmeloord, reed ik langs het gebouw waar ik 4 jaar op kantoor gezeten heb, O ja, dat ene raam, daarachter was mijn werkplek, en op de hoek van het gebouw zette ik altijd de Quest neer. Het uitgaansleven tijdens mijn jeugd vond ook veel plaats aldaar.

Noordoostpolder waar ik geboren ben, maar eigenlijk niet wil wonen, vind het zo ongezellig, al die strakke wegen, apart he.

Door covid is de gezamelijke start vervallen en kun je starten tussen 8 en 9 uur in de ochtend. Ben zelf weg gereden om half 9, dit keer met de Milan SL, de route in de GPS, en goed opletten, want hoe werkt dat ding ook alweer, vorige keer moest ik er ook zo opletten. We hebben de wind mee tot aan het keerpunt en dan de 2de 100km wind tegen. Om de 50km een vrije controlepost waarbij we een selfie moeten maken als bewijs dat we er geweest zijn. Ben er wat slordig in, want het gaat me niet om de registratie, meer om gewoon de tocht te rijden en het gebied te zien.

Bij Muggebeet de eerste controle, waar we tijdens het schaatsen op natuurijs ook vaak een stempel gehaald hebben. Het schiet lekker op, na 1,5 uur zijn we er, de volgende controle post is achter Appelscha, maar eerst moeten we door een groot natuurgebied, "Nationaal Park Drents-Friese Woud", een erg mooi gebied, maar met een velomobiel wat slechter te rijden, het hobbelt en slingert alle kanten uit, ook de bossen waardoor we rijden, liggen vol bladafval, en de fietspaden zijn slecht of niet te zien, dus je rijdt zo naast de verharding. Dit stuk kost me dan ook een dikke 2 uur om door te komen.

Na de controle bij "Goudmeer" achter Fochteloo, kunnen we het stuk tegenwind gaan trotseren. Het is goed te doen, en de stukken zijn vooral naar Wolvega toe, recht en lang, de 3de controle is bij de "Driewegsluis", en hierna is het op Kuinre aan en dan is het allemaal bekende weg. Bij de Driewegsluis zit een groep randoneurs zich tegoed te doen aan een dikke vette uitsmijter die er wel ingaat. Ik stel me tevreden met een appeltaart/slagroom met koffie.

De ketelbrug is dan nog een laatste verhoging in de route en dan is het rechtdoor naar Dronten, waarbij ik niet goed op de GPS kijk en niet over de dijk ga maar via Swifterbant, sorry Eva.
Om half 4 ben ik weer ter plekke en zie in de gegevens dat het 201km in 6,15 is gereden.
Niet slecht als je meeneemt dat er een erg langzaam stuk tussen zat bij Appelscha.

Dit keer geen foto's omdat de camera van de telefoon keuren heeft.
Saluut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten