zondag 28 november 2021

Rondje met Mooi Twente.

 

De tocht die dit keer was uitgezet leiden ons door "Mooi Regge". ondanks het weer waren er toch een 6tal liggers aanwezig en hebben we genoten van deze omgeving. 

Doordat het weer fris en bewolkt was, waren de open liggers niet aanwezig, wat eigenlijk een voordeel bleek te zijn, want er waren weinig fietsers op de been, want veel kilometers werden gereden over fietspaden die al slingerend door dit gebied gaan. 

Doe je deze tocht in de zomer dan is er uiteraard veel meer fietsverkeer, nu konden we gewoon met ons "Mooi Twente" tempo doorrijden, er waren jammer genoeg enkele mensen die om verschillende redenen niet mee konden rijden, maar goed dat komt vaker voor.

Zelf vanaf huis gefietst naar de start locatie en Grytsje met hond en auto naar Rijssen, aldaar naar de start en eerst een lekker bakje koffie, Bert is vandaag de voorrijder en weet de weg goed, dus dat is geen probleem, en met een kleine groep is de controle ook niet moeilijk of iedereen meekomt.

Halverwege weer de bekende lunchstop en daarna weer terug naar Rijssen, zelf vond ik het een hele leuke afwisselende tocht, met veel natuur en een landelijke omgeving.

Johan heeft een filmpje ervan op You tube gezet, Herfstrit fietsclub Mooi Twente (dit is de link)

Na het afscheid in Rijssen is het weer een kwestie van de Quest op de auto en terug naar huis. De route naar huis gaat dwars door Almelo, maar redelijk rechtdoor en het stuk naar Almelo is met het snel fietspad langs Wierden erg leuk om te rijden, want met een redelijke inspanning kun je dan lang 50km rijden.

Bij thuiskomst bleek ik de afstand precies binnen het uur gereden te hebben, 59 min. en 59 seconden. 
Vond het wel grappig, al met al een leuke ontspannende fietsdag.

Saluut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten