maandag 15 januari 2024

Winter fiets Elfstedentocht.

Stempelkaart plus kruisje.
Zo wordt je op een morgen wakker en doe je de fietskleren weer aan om voor de 10de keer de Winter fiets Elfstedentocht te gaan rijden. Zoals vanouds overnachten we in Raerd wat dichter bij Leeuwarden ligt dan Lattrop :-)

Het is gelukkig niet meer zo koud en het blijft redelijk droog deze zondag. We hebben allerlei soorten vervoersmiddelen gezien, maar voor de eerste keer dat er ook mensen met skeelers meededen.

Toch wel bijzonder, en een echte prestatie, met skeelers benader je de echte Elfstedentocht toch wel het meest lijkt me, het is dezelfde beweging die je maakt.

Ik doe het ze nog niet na. Afgelopen donderdag samen met een dochter geschaatst, toch wel erg leuk om te doen, alleen de spieren vinden dat minder leuk. En dat lieten ze gisteren ook wel merken hoor. Had moeite om Tom te volgen, wat normaal andersom is.

Maar goed, we rijden aan een stuk door tot aan Bolsward alwaar we brood en soep kunnen krijgen zoveel als je op kunt.

Even lunchen in Bolsward.
De meeste tijd rijden we tussen de  groepen racefietsers in, wat vooral bij de controle posten wel eens problemen geeft omdat ze net als je wilt weg rijden ze voor je gaan staan, en liefst zo breed mogelijk. in ieder geval na een vriendelijk verzoek om aan de kant te gaan wordt dat vaak wel gedaan.

Na Harlingen krijgen we de wind een beetje mee, en volgt het lastige stuk van Franeker naar Stiens, altijd een open stuk. 
Na Stiens doe we een alternatieve route zodat we het bruggetje van Bartlehiem vermijden. Want die is altijd lastig te nemen met een velomobiel.

In Dokkum loopt de route niet langs de stempelpost, na 9 keer weet je waar je moet zijn, maar ik kan me voorstellen dat er mensen die post gemist hebben, best wel vreemd dat de organisatie dit niet gezien heeft. 
Route zoals in Garmin
Het laatste dorp voor Leeuwarden heeft wel een heel erg slecht klinker wegdek, tjonge we rammelden bijna de fiets uit.
Om half 3 zijn we weer in de Friesland hal, alwaar ik een afwijkende herinnering krijg vanwege de 10de keer dat we meededen.
Toch wel leuk.
Doordat de spieren snel vollopen met melkzuur is het gemiddelde ook niet zo geweldig, 30,5, maar het is voor de statistieken.
Doordat ik nu een vermogensmeter in de Milan heb, kan ik ook zien waar het aan ligt, dat het niet wil, vaak denk je dat het aan de fiets ligt, maar als het gemiddelde vermogen 116watt is, en normaal is dat 150watt of meer.
Tja, dan is de vinger snel op de zere plek gelegd.

In ieder geval, op naar de volgende Elfstedentocht.
De bedoeling is in mei de wandel Elfstedentocht voor de 1ste keer te doen.
En dan met Pinksteren de fiets Elfstedentocht voor de 40ste keer .

Saluut 

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met 10 x heb het idee dat niet iedereen de gpx gevolgd heeft bruggetje Bartlehiem was deze keer goed te doen gewoon op gefiets
  Dokkum was weer de gebruikelijk verwarring :)
  na Dokkum niet zo veel fietsers meer gezien .denk dat er veel een andere route hebben gefietst
  Recht toe recht aan een na laatste
  Post en gelijk naar de hal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo George, kan niet terug vinden dat we in 2021 gereden hebben (vanwege covid) , dus ik denk dat de organisatie ook hierin een fout maakt, heb me wel 10 keer ingeschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peter
  Was er toen geen zomer editie ergens in maart ?

  BeantwoordenVerwijderen