dinsdag 7 februari 2012

Gaat het wel of niet door??

Ja, ja heel Nederland is in de ban van de Elfstedentocht. Zal het wel of niet gebeuren is de grote hamvraag en als de norm 15 cm is, en het is nog maar gemiddeld 8 cm, dan zie ik het niet gebeuren dat het ijs voor zaterdag/zondag genoeg aangroeit, dit komt mede doordat we niet genoeg grondijs hebben wat meedoet om de ijslaag dik genoeg te maken.
Normaal gesproken is het water in febr. veel kouder,  tot 1,5 week geleden is er nog geen vorst geweest, terwijl normaal gesproken er voor febr. wel vorstperiodes voorkomen. Hierdoor is het water veel kouder, vooral het diepere water. Als dan de winter echt invalt dan bevriest het water veel sneller, ook doordat het diepere water al tegen 0 graden aanzit, dit noemt men in de volksmond "grondijs".
Hierdoor groeit het ijs veel sneller aan en hadden we nu al meer dan 10 cm, kijk maar naar 97", toen was het ook raak na 8 dagen vorst.
Maar goed, we moeten nog ff geduld hebben voor het beste resultaat.

Ondertussen gaat de inrichting gewoon door en hebben we niet veel tijd om te schaatsen, zondag en gisteren 1 uurtje gereden, en dat was lekker, spieren moeten echt nog ff wennen, en normaal duurt dat een keer of 4 en dan gaat het lopen, vandaag ff niet om ze rust te geven.

Theo van Goor is anderhalve dag geweest om te helpen en dat is hartstikke mooi. We hebben een mooie slag kunnen doen in de garage, in de kelder met stellingen bouwen, houtkachel aansluiten in de garage en nog veel meer praktische zaken. Maar er moet nog veel gebeuren voordat het allemaal klaar is en het spul op zijn plek staat en ligt. Het is hartstikke mooi dat mensen helpen, maar waar hebben ze het ook alweer neergelegd! met andere woorden, het ligt allemaal door elkaar.
Maar goed, de kachel brandt en het is een hartstikke leuk plekje om te wonen, ook de omgeving is heel gemoedelijk en afwisselend.

4 opmerkingen:

 1. Mmm. Ik vat de laatste hint...;-)
  Sorry voor de gebroken lamp, maar nu heb je tenminste weer meer dan alleen een schroevendraaier.
  Nu nog uitvinden waar ik je gereedschap heb 'opgeborgen'.

  De folder van de Gamma heeft een aanbieding van de 'stevige' stelling tot 19 februari.
  Bij afname van 3 stuks (180 hoog) 28,63 Euri per stuk.
  http://www.gamma.com/actie/folder/
  Er zit er een in Oldenzaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Theo,

   Bedankt voor de hint :-)), maar de Karwei had ze voor 25 euro, vanmorgen 10 stuks opgehaald, en het grootste gedeelte heb ik al gevonden hoor, de hint was bedoelt voor degene die de keuken ingeruimd hebben, maar dat wist je al.
   Jammer genoeg gaat het oer. Dus volgende week gewoon weer fietsen.
   Peter.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Tja, Klaas,
   je kunt me niet komen aanmoedigen in Sneek, snik jammer, maar febr. is nog niet voorbij.

   Peter

   Verwijderen