zondag 5 februari 2012

Lattroppiaan

Ja, en nu zijn we, Lattroppianen :-))
Het is al weer de 3de dag dat we hier zitten, donderdag inpakken in Jutrijp en vrijdag uitpakken.
Wat een werk, de verhuisploeg 5 man sterk had tot 3 uur werk om alles in de vrachtwagen met aanhanger te krijgen. Er kon 90 kuub in en dat bleek ook wel nodig, de deuren van de vrachtwagen konden nog net dicht.
Man wat was het koud, het water wat uit de wasmachine liep was buiten, binnen een paar minuten bevroren,
Het waaide donderdag dan ook flink en de wind stond precies op de voordeur en garagedeur die we nodig hadden om alles buiten te krijgen.
Maar goed, het devies was ,de houtkachel op 10, en flink hout erin. Nadat het huis leeg was, de nieuwe eigenaar gebeld en de boel overdragen, hierna op weg naar Lattrop waar we gelijk al zouden overnachten op een luchtbed, want ja, alles zit in de vrachtwagen. Ik had de aanhanger erachter, maar was toch het eerst in Lattrop. De dames waren verdwaald in Duitsland, ondanks de GPS
Vrijdagmorgen vroeg waren de verhuizers er al weer, en kon de boel uitgeladen worden. Ook dit was rond 3 uur klaar. Zelf waren we met z'n vieren dus er liepen 9 mensen huis in en uit. We moesten om 9 uur bij de notaris zijn voor de overdracht. Daarna waren we eigenaar en verantwoordelijk.
Op zaterdag konden we een beste slag maken met het aansluiten van tv en internet, wat mijn schoonzoon Jurian voor zijn rekening nam. zelf de hele dag tot aan 10 uur bezig geweest om de houtkachel zover te krijgen dat de fik erin kon. Dit omdat hij aangesloten moest worden op de cv installatie
Dus na 10 uur een koud flesje bier bij een warme houtkachel. Nu lijkt het erop dat de houtkachel het huis warm kan houden, de cv springt nog niet bij. Alleen de trek in de pijp is nog niet helemaal wat ik verwacht had. Misschien de schoorsteen laten vegen, zodat hij ruimer wordt. Anders de interne dekplaat verwijderen, maar eerst moet de stormklep in het rookkanaal nog gemonteerd worden.De dochters en Jurian hebben zich prima vermaakt in de kelder met de pingpong tafel want ze kwamen pas na 11 uur boven.

Vandaag de eerste meters geschaatst, dik uurtje want de Elfsteden komt elke dag een paar procent dichterbij en het blijft deze week nog knap vriezen, en als het doorgaat moeten we wel een klein beetje geschaatst hebben, conditie is wel goed, maar de spieren moeten nog wennen aan de houding, als ik diep ga zitten gaan de heupspieren al snel protesteren. Het plan is om elke dag iets langer te gaan schaatsen, dit kan ook mooi want ik heb nog tot de 15 febr. vrij. En als het wat wordt, wordt het een Elfstedentocht voor de 15de, daarna is het uitrusten en naar de baas, met de fiets uiteraard.
De fiets zal wel denken waar blijft de baas, maar tijdens natuurijs fiets ik niet :-))

Dan komt de hobby schaatsen weer voorop, lekker zwieren over het ijs, dan denk ik weer terug aan die keer  ongeveer 15 jaar terug op het slotermeer. Pikzwart ijs, geen andere schaatsters in de buurt, alleen de zon schuin voor je, je hoorde de ijzers ritselen over het ijs, en dan volledig in cadans het Slotermeer over tegen de avondzon in, In een woord PRACHTIG. Wat een genot.
In 1985 en 1997 de tocht succesvol uitgereden, 1986 was ik jammer genoeg ziek, anders had ik er al 3 gehad en zou dit de 4de worden. En dat is niet veel mensen gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten